Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Judit burgonyás pogija



Sajtos rúd/pogácsa

Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg margarin
14 dkg főtt, áttört burgonya
14 dkg sajt

tetejére egy tojás, reszelt sajt

Ha burgonya kihűlt, a margarinnal, liszttel, sajttal összegyúrjuk, megsózzuk,
egy órát a hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk és derelye metszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tojással
megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Pirosra sütjük.
(Ha pogácsát csinálunk, azt vastagabbra nyújtjuk)

Én 25 dkg margarint raktam, kb. 30 dkg lisztet, 30 dkg burgonyát és
kb. 15 dkg sajtot.

Zöldséges sajtkrém



Egy sárgarépa, némi retek (én most nem pirossal, hanem fehér vajretekkel csináltam ) újhagyma (nálam csak metélőhagyma volt ma), olívaolaj, tejszínes sajtkrém, frissen őrölt szerecsendió, só, bors.
Hát ennyi.

Ma mascarponéval csináltam, és reszeltem bele kevés sajtot, gondolkodom, hogy dobálok bele kapribogyót is.
És ha a címkéből nem derült ki: rozskenyérre vagy pirítósra kenjük.

Lazac zöldborsópürével



Garantáltan 20-30 perces vacsi!
Szalonnakockákat megpirítunk, és amikor kedvünkre roppannak, kipecázzuk az apróra sült finomságokat az olajból. Mértékkel sózzuk csak a lazacot, mert a szalonnazsír is sós! A halszeleteket filét, kinek mi került a kosarába, megsütjük a szalonnás olajban.
Eközben elkészítjük a borsópürét. Forró vízbe lökjük a fagyott pöttyöket, mellé fokhagymát is tegyünk a vízbe. Kevés lobogtatás után leszűrjük, a fokhagymával, vajjal, tejszínnel, és ha van, frissen szedett mentával összeturmixoljuk.
Tálaláskor a lazacot és a borsót is meghintjük szalonnakockákkal.

Vacsorára készítettem, és a lazac nem fogyott el. Majonézzel, kukoricával tésztára tettem a másnapi vacsihoz.
 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger