Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Zellerkrém leves Ágitól



Imádják a gyerekek is, jóízűen ették a murteri kempingben, itthon sem vallott szégyent a recept:

Fele-fele arányban meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit és a zellergumót, feltesszük főni - tettem bele bio leveskockát, de aki olyan ügyi, hogy van otthon házi alapleve, az a tuti.
Ha a zöldségek megpuhultak, tejszínnel összefőzzük és pürésítjük a levest.
Hab a tortán vagyis olaj a levesen a szarvasgombás olívaolaj, amit azonnal beszereztünk a Tescoból - Corában négyszer annyiba kerül - , és tálaláskor csöpögtetünk a nedü tetejére.
Ja és persze pirított zsemle kocka!

Padlizsános vacsora



Az eredeti receptet Dolce Vitánál olvastam, de ici-picit átformáltam a hűtő tartalma és a saját ízlésem szerint.

A kerti padlizsánról letéptem a negyedik és ötödik tömör, feszes húsú termést, vár még négy a megnövésre:)
Tehát két padlizsánt meghámoztam - csak a kölykök miatt - , felszeleteltem, és száraz serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megsütöttem. Utána negyedekre vágtam, visszatettem a serpenyőbe, nyomtam hozzá fokhagymát és jócskán tettem rá félbevágott mézédes kerti koktélparadicsomot. Ja! És olívaolajat! Sót is és borsot.
Amikor a paradicsom kicsit megszottyadt, rádobtam egy halom feltépkedett mozzarellát, azt ráolvasztottam és finom kenyérrel tálaltam.
MMMMM!

Ha jól emlékszem eredetileg a két padlizsánból az egyiket cukkini pótolja, és az előre kockára vágott zöldségeket olajon pirítja a népszerű gasztroblogger.
 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger