Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Mentás mézes eperturmix



Most, hogy szezonja van, szinte mindig ezt reggelizem:

Tejbe zabpehely, menta, eper és méz...:)))

Spárgás szósz húshoz, tésztához



Az eredeti receptet az ehavi Good Foodban olvastam, ahol tésztaszószként szerepel, de annyira finom, hogy husihoz, körethez szívesen megenném. Ma ebédre elkészítettem. A gyerekek ódzkodtak a spárgától, krémlevesként jött be nekik, de miután megkóstolták, mindenkinek nagyon ízlett.

Egy jó csomagnyi spárgát eltördeltem, rügyeket félre tettem. Lobogó bő vízbe dobtam a szárakat, néhány perc után kipecáztam, ebbe a sós vízbe főtt ki a tészta. A szárakat botmixerrel összetörtem, szitán átnyomkodtam, mert egy kicsit szálkásak voltak, tettem hozzá bőven fokhagymát, sót, borsot, felöntöttem tejszínnel és összefőztem. A főzés vége felé beledobtam a rügyereket puhulni. Ezek egészben kerültek a tésztára. Isteni finom lett:)))
 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger