Az Éva Magazin oldalán találtam a receptet és ki is próbáltam. Nagy sikere volt. Annyit hozzá, legközelebb figyelnem kell a folyadék mennyiségre, mert most vagy elmértem, vagy nem tudom, de nekem nem volt száraz a tészta, inkább lisztet kívánós. Másolom:
Hozzávalók
50 deka liszt
1,5 deci tej
2 deci meleg (nem forró) víz
6 deka cukor
csipet só
4 gramm szárított élesztő (a Dr. Oetker-es zacskóban 7 gramm van, én mérlegen pontosan kimértem, mert ha sok, élesztőíze lesz, ha kevés, nem kel meg rendesen)
Kábé 20 percig hagyd pihenni, majd gyúrj belőle egy nagy bucit, és késsel vágd 8 egyenlő részre. Mérlegen ellenőrizheted, 95–105 gramm (kábé 10 deka) lesz egy-egy bagel súlya.
Ha kész a 8 bagel, takard le, és hagyd pihenni 40 percet. Én azalatt kevertem ki a tonhalkrémet.
Kelesztés után jöhet a forró fürdő – de még nem neked: egy nagy lábosban fél-fél percig főzd lobogó vízben a karikák mindkét oldalát, majd csepegtesd le, és helyezd át a tepsibe. A cukor miatt nagyon könnyen odaég a tepsi aljára, ezért használj jó minőségű sütőpapírt, szilikonos sütőlapot, vagy olajozd ki erősen.
200 fokos sütőben (ha légkeveréses, 180 fokosban) 15–20 perc alatt gyönyörűen átsül.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése