Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Medvehagyma pesto



Hétvégi medvehagyma gyűjtő túránk során oly sok növényt gyűjtöttünk, hogy nem tudtam már többet a mélyhűtőbe passzírozni . Tomi kreatív ötlete nyomán pestot csináltam belőle. Pontosan úgy jártam el, mint a bazsalikom alapú pestot készítve. Vagyis a megmosott leveleket összevágtam pirított fenyőmaggal, sóval, parmezán sajttal, és jócskán meglocsoltam olíva olajjal. (Vagyis kb. két nagy marék medvehagyma levél,. 20 dkg fenyőmag, 20 dkg parmezán és 3-4 dl. olíva olaj) Borsot nem tettem bele, azt a tányéron szeretem frissen őrölni az ételre. Istenien illatozott a forró főtt tésztán:)))

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger