Címkék:
édes élet,
hagyományőrző
Ez a klasszikus magyaros változat, nálunk igen népszerű, gyors és könnyű.
Tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, só, 2 dl tej, élesztő, 1 tk cukor.
Töltelékhez: 1-1,5 dkg alma, 4 ek cukor, 1 tk fahéj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, félretesszük pihenni, míg lereszeljük és megpároljuk kicsit az almát, és kivajazzuk a tepsit.
Ezután a masszát ketté osztjuk, kinyújtjuk, és - mily meglepő -az első réteget a tepsibe terítjük, rá az alma, majd rá a második tésztalap. Villával szurkodunk, fogalmam sincs, hány fokon (190?) tetszetős színűre sütjük.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése