Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Pirított tésztás rizs



Van a Blahánál egy dögös gyrosos (gíroszos) a Corvin oldalában. Onnan ismertük meg, hogy Tomiék rendszeresen odajártak ebédelni, és néha hozott nekünk haza vacsorát. A házavatónkra is őt hívtuk főzni, és bár jó sokat vártunk, mire elkészült, mindenki dugig lakott a finom ételekkel, amiket készített. Tomi tegnap megint felhívta telefonon, hogy dobjon össze nekünk egy vacsorának valót, és erről eszembe jutott, hogy közzéteszem egyik egyszerű köretét, amit a husi mellé tányéron felszolgál.

Ha kapunk igen rövid cérnametéltet (én már vettem alig 1cm hosszút), azt használjuk, vagy törjük a hosszút rövid darabokra. Kevés olajon pirítsuk a tésztát világos barnára, majd adjuk hozzá a rizst, és továbbiakban ugyanúgy járjunk el, mintha rizst főznénk: pirítás után öntsük fel vizzel, sózzuk és letakarva megfőzzük. Kis barna kukacok lesznek a rizsben, amit az én gyerekeim igen szeretnek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger