Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Judit burgonyás pogija



Sajtos rúd/pogácsa

Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg margarin
14 dkg főtt, áttört burgonya
14 dkg sajt

tetejére egy tojás, reszelt sajt

Ha burgonya kihűlt, a margarinnal, liszttel, sajttal összegyúrjuk, megsózzuk,
egy órát a hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk és derelye metszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tojással
megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Pirosra sütjük.
(Ha pogácsát csinálunk, azt vastagabbra nyújtjuk)

Én 25 dkg margarint raktam, kb. 30 dkg lisztet, 30 dkg burgonyát és
kb. 15 dkg sajtot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger