Sajtos rúd/pogácsa
Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg margarin
14 dkg főtt, áttört burgonya
14 dkg sajt
só
tetejére egy tojás, reszelt sajt
Ha burgonya kihűlt, a margarinnal, liszttel, sajttal összegyúrjuk, megsózzuk,
egy órát a hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk és derelye metszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tojással
megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Pirosra sütjük.
(Ha pogácsát csinálunk, azt vastagabbra nyújtjuk)
Én 25 dkg margarint raktam, kb. 30 dkg lisztet, 30 dkg burgonyát és
kb. 15 dkg sajtot.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Judit burgonyás pogija
Címkék:
sós ropogós
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése