Címkék:
hal,
kakukktojás
Garantáltan 20-30 perces vacsi!
Szalonnakockákat megpirítunk, és amikor kedvünkre roppannak, kipecázzuk az apróra sült finomságokat az olajból. Mértékkel sózzuk csak a lazacot, mert a szalonnazsír is sós! A halszeleteket filét, kinek mi került a kosarába, megsütjük a szalonnás olajban.
Eközben elkészítjük a borsópürét. Forró vízbe lökjük a fagyott pöttyöket, mellé fokhagymát is tegyünk a vízbe. Kevés lobogtatás után leszűrjük, a fokhagymával, vajjal, tejszínnel, és ha van, frissen szedett mentával összeturmixoljuk.
Tálaláskor a lazacot és a borsót is meghintjük szalonnakockákkal.
Vacsorára készítettem, és a lazac nem fogyott el. Majonézzel, kukoricával tésztára tettem a másnapi vacsihoz.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése