Címkék:
hagyományőrző,
kelt tészták
Ha a dagasztást és a kelesztést kenyérsütőre bízzuk, akkor ez az étel egyike lehet a legegyszerűbb asztali áldásainknak. Ha nincs kenyérsütőnk, a hozzávalókból szokásos módon készítsünk kelt tésztát.
Hozzávalók: 44-50 dkg finom- vagy kenyérliszt (BL 80) , két főtt krumpli összetörve, élesztő, só (1/2 dkg), 1 ek olaj, langyos tej.
Ha jól megkelt a tésztánk, szaggassunk és formáljunk belőle kis kövér vagy tenyérnyi vékony darabokat - ne masszírozzuk túl sokat - , és forró olajban először fedő alatt, majd megfordítás után fedő nélkül süssük meg. Ekkora mennyiség kb tíz perc alatt kisül, aztán ami belefér: fokhagyma, sajt, tejföl...mmmmmm!
A másik lángos recept az utóbbi időben kicsit népszerűbb nálunk. Összegyúrva a hűtőben napokig eláll, és tetszés szerinti mennyiség süthető ki belőle.
1 kg liszt, 3 tojás, 3 pohár kefír, 5 dkg élesztő, 3tk só
Az első sütés előtt ajánlatos néhány órát pihentetni a hűtőben. Én a konyhapulton pihentettem, kicsit megkelt, így is finom volt.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése