Címkék:
hagyományőrző,
sós ropogós
Mit tagadjam, nem vagyok valami nagy pogácsafan. Vagyis szívesen eszem, de csak a nagyon finomat, és csak frissen. Holnap már nem kell, és a kétöklömnyi büfés kreálmányokkal se kínálgassanak.
Ovis farsangon Enikő állt elő ici-pici diónyinál is kisebb pogácsákkal, és mire térültünk-fordultunk, üres volt a tál. Átkiabálta az asztal fölött a receptet:
Ugyanannyi liszt, ugyanannyi túró, ugyanannyi vaj vagy margarin, só. Slussz. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap félcentisre kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megszórjuk sajttal vagy szezámmaggal és kisütjük.
Az enyém már ott figyel a hűtőben, a holnapi sütésre vár. Juhtúróval csináltam és szórtam bele pirított tökmagot.
Sütés után:
Legközelebb ha juhtúrót használok, kevesebb margarin kell bele, vagy felezni kell a juhtúrót száraz tehéntúróval. Finom lett, de kicsit nehéz a zsiradéktól.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése