Címkék:
J.O.,
köret
Ma próbáltam ki először a pár napja látott J.O. főzős műsor egyik új ötletét.
A krumlit megpucoljuk, és diónyi vagy annál nagyobb darabokra vágjuk. Vízbe tesszük főni néhány sárgarépa és fehérrépa társaságban. Forrás után tíz perccel lekapcsoljuk a lángot és leöntjük róla a vizet. Míg párolog tűzálló tepsit vagy bármilyen sütőedényt a tűzre teszünk, belelocsolunk néhány evőkanálnyi olívaolajat, pecsenyezsírt, vagy ami kényes ízlésünknek megfelelő sütő zsiradék. Beledobálunk néhány gerezd fokhagymát, nem kell vesződjünk a hámozással, csak úgy héjastól. Nyessünk egy-két szép rozmaring ágat bele, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrósodott az olaj, zúdítsuk bele a krumplit a zöldségekkel, keverjük össze, reszeljük rá egy citrom és egy mandarin héját, és tegyük sülni előmelegített 220 fokos sütőbe 45-50 percre. Ma sülthalhoz ettük. Jóóó!
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése