Címkék:
egytálak,
külhonból
Nem mondom, hogy a leggyorsabban elkészíthető receptem, de megéri. Amíg van, rájárunk, még lázas gyerekeim is jó étvággyal ették.
Hozzávalók: 1 padlizsán, rozmaring, olívaolaj, 40dkg vegyes darált hús, fokhagyma, 1 vöröshagyma, olajbogyó (elhagyható) , 1 doboz (850ml ) hámozott paradicsom, 25 dkg feta sajt, só, bors.
A rizst megfőzzük, felszeljük a padlizsánt és besózzuk, rozmaring nagyobb részét felaprítjuk. A padlizsánszeleteket szárazra töröljük, megborsozzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük, törlőpapírra tesszük.
Olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a préselt fokhagymát a felszeletelt vöröshagymát, olajbogyót, rozmaringot, kicsit tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a paradicsomot.
Sütőedényt olajjal kikenünk, rétegesen fektetjük bele a rizst és a húsmasszát, tetejére tesszük a padlizsán szeleteket, rámorzsoljuk a feta sajtot. 200 fokon fél órát sütjük.
Lizi szereti a padlizsán héjában is, ilyenkor apróra vágom a padlizsánt is, és a húshoz adom, majd nem tálban, hanem a padlizsán kiváljt héjában sütöm meg. Ma így ettük.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése