Címkék:
hagyományőrző,
levesek
Ez a kora nyár legnépszerűbb levese nálunk. Nem tudom, miért nyáron készítem a leggyakrabban, valószínűleg a hagyomány miatt. Anno, amikor érett a zöldborsó, és még nem volt fagyasztónk, minden másnap abból készült levest vagy főzeléket ettünk. Tavaly nyáron vettem egy jó adag friss borsót, hogy hejj de háziasszony vagyok, és zsenge frissből főzök, hááát bizony egy jó óra volt, mire egy kis levesnek valót megpucoltam. Így aztán maradok a jó minőségő fagyasztott mellett.
Kevés olajon kicsit megpárolom a zöldborsót, megszórom egy evőkanálnyi liszttel, és felengedem zöldséglevessel, vagy leveskockás lével. Nem használok a konyhában tartósított dolgokat, ez talán az egyetlen rendszeresen előforduló bűnöm, a leveskocka. Van úgy, hogy répát is teszek bele. Megsózom, ha már majdnem megfőtt, galuskát főzök bele, és beleszórok egy jó adag friss petrezselymet.
Ismerek olyat, aki tejjel főzi. Néha, ha hűteni akarom a gyerekeknek, öntök bele egy kis tejet, úgy is nagyon finom.
Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Lehet kapni Bio leveskockát a DM-ben, lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni:) Sok kollégám használja és szereti nagyon
Köszi!!!
Megjegyzés küldése