Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Csirkés fajitas



Vacsoracsatás recept, ami gyors, egyszerű, és csak a tuti ízléficamos vendégeknél nem arat sikert. Közkívánatra közzéteszem.

Hozzávalók: 1 kg vékony csíkokra, vagy kockára vágott csirkemell, 1 vöröshagyma felkockázva, 3 különböző színű kaliforniai paprika (bocsi, Móni, ezt ma elfelejtettem beletenni, ciki), 1dl olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 cs. fajitas fűszerkeverék, 3-4 gerezd fokhagyma, reszelt cheddar sajt, tejföl, 1 lime.

Az olajon megpároljuk a hagymát, megpirítjuk az előző este fűszerbe, olajba, fokhagymába és fehérborba pácolt csirkemellet. Kevés idő kell neki, mert különben száraz lesz. Mielőtt teljesen elkészül, még beletesszük a felkockázott paprikákat, és addig sütjük, amíg még kicsit harapós marad a zöldség. Belecsavarjuk a lime levét.
Készíthetjük úgy is, hogy a hagymát nem az elején, hanem a paprikával együtt tesszük bele.
Tálaláskor megkenjük a felmelegített tortilla lapot tejföllel, ráhalmozzuk a húst és a sajtot, szorosan feltekerjük úgy, hogy egy kis táskát kapunk. Mártogathatjuk avokádóba, tálalhatjuk csípősen, adhatunk hozzá friss salátát. Mindenhogy tuti.

Avokádós mártogatós: egy avokádót kettévágva kibelezünk. ( Válasszunk puhácska, de nem plöttyedt darabot, ha kemény, otthon szobahőmérsékleten néhány nap alatt megpuhul). Csak turmixolni kell, de ne sajnáljuk tőle a citromlét és a fokhagymát. Sózzuk. minden cseppje kincs, én gondosan lenyaldosom a botmixert is, ha végeztem. Ha nem teszem azonnal hűtőbe tálalás előtt, akkor mindig azon kapom magam, hogy a mutató ujjam hegye belelóg, így mindig le kell nyalnom. Csak legyen mit az asztalra tenni.
Meleg pirítóson vagy pitával is isteni!

1 megjegyzés:

A. írta...

Jól hangzik mindkét elkészítési mód! Állítólag az avokádó, ha nem érett, puha, akkor bele kell tenni egy papír zacskóba egy banán mellé és másnapra beérik... Nem próbáltam, de a barátnőm igen és állítólag működik!

Megjegyzés küldése

 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger