Kedvenc receptjeim gyűjteménye hozományul szépreményű gyermekeimnek

Zöldborsópüré



Ennek az ételnek az alapjait akkor fedeztem fel, amikor a gyerekeim pépes korszakukat élték és fogatlanul ismerkedtek az ételekkel. Természetesen akkor nem így ízesítve tálaltam nekik, hanem anyatejjel turmixolva, de mentát már akkor is kaptak bele. Azóta a kukorica püréhez hasonlóan rákerült a család étlapjára.
A köret kategóriába került ugyan, de önmagában is finom, főleg ha megmártunk benne nyers zöldségeket.
Ennél az ételnél sem vagyok tisztában a mennyiségekkel, csak teszem a lábosba ahogy jön.

A zöldborsót vajon vagy olívaolajon megpároljuk, turmixgépbe tesszük. Ízlés szerint tejszínt, tejet vagy joghurtot adunk hozzá, parmezánt, sót, kevéske borsot és mentát. A turmixot még egyszer kicsit összefőzzük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Mamaka konyhája © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger